Den cykel har en historia…

En av mina favorit webbsidor coolhunting de vrider de ämnen på ett mycket intressant sätt. Cykeln är inte bara en cykel…det kan vara konst. Givet Cykel Project

Abandoned Bike Project

Cykel skelett framkalla berättelser i en WNYC konst display

genom Maggie Roush Mead i Kultur på 23 Augusti 2012

Abandoned-Bike-Project-6.jpg

Om du bor i en stad som du har förmodligen sett en: en cykel fastkedjad vid ett rack eller vägvisare i veckor, månader eller år. Forsaken eller helt enkelt glömt bort, det rostar och sönderfaller i elementen och plundrade för delar, förlorar ett hjul, då sätet, styret och kedjan, tills alla som är kvar är en vriden metall skeleton.Of hundratals cyklar låsta och tynar bort på New York-block, flera har befriats och skänkt av Institutionen för sanitet och ungdomstjänst välgörenhet Återanvänd-A-Cykel och finns nu att beskåda i fönstren i Jerome L. Greene Performance Space vid WNYC / WQXR på Manhattan. Den ödmjuka men förtrollande utställning-Kurator Transportfordon Nation, en rapporterings projekt av WNYC-även innehåller ett bildspel med bilder på övergivna cyklar in av lyssnare.

Abandoned-Bike-Project-5.jpg

“En av de mest intressanta sakerna med detta som ett konstprojekt är hur vi kommer naturligtvis upp med berättelser för varför en cykel är som det är och hur det blev på det sättet,” säger Transport Nation reporter och producent Alex Gold. “Om du vill spendera några minuter hänge din fantasi, du kan komma med alla typer av intressanta berättelser om varför det gamla blå roadster förlorade gummit på hjulen och som red det och när de red den.”

Utställningen är en del av ett större projekt undersöker varför det finns så många övergivna cyklar i NYC. I april, Gold frågade WNYC och Transport Nation lyssnare och läsare att skicka in bilder på övergivna cyklar i sina bostadsområden, tillsammans med en geocode av varje cykel läge. Gold förväntas få kanske 50 resenärer, men i stället fick han mer än 500. Han slogs inte bara av antalet inlagor utan av personliga bilagor människor bildats på cyklarna.

 

“Vi hade ingen aning om att folk skulle börja bekänna att överge sina cyklar eller att människor skulle kunna nämna eller tala om, eller hade starka känslor om den övergivna cykeln i deras grannskap,” Goldmark sa, “men naturligtvis är det logiskt att de själva har passerat genom cyklarna på sina promenader till jobbet varje dag i ett år eller två.”

Goldmark rapporterade också på stadens policy för rapportering och ta bort övergivna cyklar, ett resultat av en “komplicerad mix av byråkrati, stadsrätt och NYC densitet,” som han noterade på Transport Nation hemsida. Han upptäckte att renhållnings avlägsnar bara cyklar när de räknas som “övergiven,” vilket innebär att de har förfallit till den grad att de kan betraktas som skräppost. För att rapportera en enda, övergiven cykel, en person måste ringa 311, en process som Gold har fastställt kan ta ungefär 14 minuter. Du kan läsa om Gold s hela artikeln på Transport Nation hemsida.

Abandoned-Bike-Project-2.jpg

Cyklarna kommer att visas genom 4 September 2012 i fönstren i Jerome L. Greene Performance Space på WNYC / WQXR, belägen vid 160 Varick Street.

Bilder med tillstånd av Transport Nation

via www.coolhunting.com