Plan B…

Det finns många bra projekt i världen som fokuserar på cykling…Vi vill lyfta fram ett av projekten…

Plan B: The New Orleans Community Bike Project

New Orleans Community Bike Project finns för att främja användningen av cyklar och andra människodrivna transporter; att hjälpa alla cyklister i att lära sig att behålla sina fordon; att tillhandahålla en plats för att dela samhällets resurser och främja gemenskap utbildning; och för att främja återanvändning av material som annars skulle kastas bort.

Plan B är en community-kör cykelprojekt som fungerar som en öppen arbetsplats för att bygga och reparera cykel. Arbetsytan gör en rad professionella cykelverktyg som kan användas för allmänheten gratis medan frivilliga erbjuder gratis hjälp och undervisning i cykel reparation. Cykeln Projektet gör donerat delar tillgängliga till låg kostnad. Dessutom, kompletta begagnade cyklar finns också på rimliga, rättvis-marknadspriser. Alla intäkter från försäljningen används för att hålla projektet igång och ger oss möjlighet att erbjuda gratis stand tid, verktygsbiblioteket användning, och cykel utbildningsprogram till allmänheten.

Det finns gott om anledningar att cykla, särskilt som en primär form av transport: överkomliga, låga utsläpp, minskade trafiktrycket. Vi tror att ha tillgång till information och den utrustning som krävs för att upprätthålla den egna fordon ska finnas i ett samhälle utrymme. Vi är också starka troende i samhällsbaserad undervisning och tanken att människor lär sig saker från andra i en mängd olika inställningar. Vi känner att driva en plats där människor kan berätta vad de vet och lära sig vad de inte stärker ett samhälle. Slutligen, Vi tycker det är viktigt att rädda användbara cyklar och delar från papperskorgen och återanvända dem för att motverka den extrema slöseri av industriländer.

http://bikeproject.org/